✕ Stäng

Mindre smärta och bättre resultat med laserunderstödd tandvård

Med laserunderstödd tandvård kan tandläkare ge bättre behandlingar med mindre smärta för patienten. Men trots de många fördelarna är tekniken ännu sällsynt i Sverige.

smycketorgets-tandvårdLasertekniken har inneburit stora framsteg inom tandvården. Med hjälp av laser får tandläkarna möjlighet att genomföra behandlingar som är skonsammare mot tänderna, ger mindre smärta för patienten och färre efterbesvär. Men trots de stora fördelarna är lasertekniken fortfarande ganska sällsynt i Sverige. En klinik som dock specialiserat sig på laserunderstödd tandvård är Smycketorgets Tandvård i Göteborg.

– Det som är unikt med vår praktik är att en så stor del av tandvården vi utför understöds av laser på olika sätt, så kallad laserunderstödd tandvård. Detta gör att du som patient får en bättre och vävnadsvänligare tandvård, säger Göran Haby som driver kliniken tillsammans med tandläkaren Jasmine Mostaghimi .

laser-tandvårdAtt Smycketorgets Tandvård använder laser inom nästan all sin tandvård, beror på att tekniken är så mångsidig och ger så många fördelar för patienten. Oavsett om det gäller fyllningsterapi, rotbehandling, tandlossningsbehandling, kirurgiska ingrepp, slemhinnebesvär eller tandblekning har lasern nämligen stora fördelar jämfört med traditionella metoder.

– Vid exempelvis lagningar kan vi med laser skapa en yta som ger maximal bindning till fyllningsmaterialet, vilket gör att lagningen binder bättre till tanden. Vid rotbehandling gör lasern att vi effektivare kan få bort den infektion som orsakat tandvärken. Kirurgiska ingrepp i samband med tandextraktioner som understöds av laser ger också mindre efterbesvär och bättre läkning, berättar Göran Haby.

En annan viktig faktor som Göran Haby lyfter fram är att lasern inte alstrar någon värme eller orsakar vibrationer, till skillnad från en klassisk tandläkarborr.

– Tandvård med laser är inte helt smärtfri utan skall mer uppskattas för möjligheten för oss tandläkare att utföra en bättre och vävnadsvänligare tandvård, som minskar behovet av bedövning och antibiotika.

Just nu kan du boka tandläkartid hos Smycketorgets Tandvård

Boka Online

Senaste Nytt